Kladdkakans dag – vi firar med Ploppkladdkaka!


IMG_8960

Hej hej!

Idag är det den 7/11 och det innebär ”Kladdkakans dag”! Vanligtvis har jag ingen större koll på alla dessa dagar som finns före olika livsmedel och bakverk men kladdkakor är något av en favorit för mig så detta bakar jag gärna!

Ikväll tar vi lite vardagslyx och jag bjuder maken (barnen hann somna) på en liten bit Ploppkladdkaka. Receptet är min favorit när det gäller kladdkakor – ljuvlig! Den är superkladdig och smakar massa choklad! Du kan toppa den med vad du vill – idag valde jag plopp som jag hade hemma i skafferiet.

Servera kakan med en klick grädde. Låt den gärna sätta sig i kylen en stund innan servering, men hur länge är en smaksak. Jag vill ha min kaka kladdig….

Kladdig kladdkaka med Plopp

200 gram mörk choklad
200 gram smör
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 gram plopp

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Bryt chokladen i mindre bitar och tärna smöret, och smält detta tillsammans över vattenbad. Var noga med att det inte kommer in vatten i blandningen. Låt blandningen svalna något.

Vispa ägg och socker förhand så att det blandas ordentligt. Vänd runt chokladblandningen i äggsmeten. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och rör runt till en jämn smet.

Smörj en springform med löstagbar kant och fäst ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen och strö över plopp.

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, då blir kakan riktigt kladdig. Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna och låt den sedan stå i kylen i två timmar innan servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *