Snabb kladdkaka med kolarippel


IMG_2380

Halloj!

En kladdkaka tänkte jag bjuda på idag! Jag älskar ju kladdkaka och kan prova mig fram många gånger för att hitta nya smaker osv!

Häromdagen satt jag hemma med lite pappersjobb och blev sådär galet sötsugen så jag svängde ihop några minikladdkakor, åt en knapp halva och så var suget över ; )

Smeten görs enkelt i en kastrull och sen är det bara att grädda kladdkakan. Jag ringlade över lite kolasås innan kakan åkte in i ugnen, gottgott! Kakan är dock lite god även utan sås.

Mina små kladdkakor gräddades i strax över 10 minuter, gör du kakan i stor form behöver tiden troligtvis öka tiden, beroende på hur kladdig du vill ha den.

150 g smält smör
100 gram mörk choklad
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl

Gör såhär;

Sätt ugnen på 150 grader, jag använde inte varmluft. Smält smöret i en kastrull tillsammans med choklad och rör försiktigt ner kakaon, låt blandningen svalna något. Blanda socker, ägg och vaniljsocker förhand i en bunke. Sikta ner mjölet i äggsmeten och tillsätt därefter kakaoblandningen. Rör om till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröd form (jag använde springform) och grädda i ca 15-20 min. Om du har mindre formar kan det räcka med 10-12 min.IMG_2381

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.