Ballerinafudge – krämig chokladfudge med kakbitar!


IMG_0096

Halloj på er,

Hoppas att ni haft en riktigt fin helg! Vi hade vänner sent in på natten igår – vi hann med både besök på julmarknad, tillverkning av julgodis, mysig taccobuffé hemma bland tända ljus och skratt och prat. Så skönt med såna dagar, koppla av och ha riktigt trevligt! : )

Imorgon återgår vi lite till ordningen och flera ”matrecept” kommer jag uppdatera er, nu måste vi bryta av lite från allt godis. Men det kommer mer av det också, var så säkra! : )

Det är just godis jag ska bjuda er på nu och detta gjorde jag och min svägerska igår kväll – superlätt och jättegott – en krämig fudge med ballerinakex!

Det var SÅ gott! Fudgesmeten består smält choklad (bara det är ju bra!) och kondenserad mjölk. Kakor rörs ner och smeten hälls i form – sen är det klart! Jag menar, det fixar vem som helst! : ) Vi vill också förtydliga att smeten är väldigt god att äta som den är också… ; )

Eftersom att jag var lite osäker på hur fudgen skulle bli så gjorde jag en liten sats, men den går fint att dubbla utan problem!

Se till att prova! Kanske har du något eget favoritkex du vill göra fudge av?

Ballerinafudge

Ca 200 gram kondenserad mjölk, ej kokad (burken är på 397 gram så ta hälten)
100 gram mörk choklad
150 gram ljus choklad
80 gram ballerinakex

Gör såhär;

Hacka kakorna grovt, och hacka chokladen i mindre bitar. Förbered en mindre form genom att klä den med bakplåtspapper.
Häll ner den kondenserade mjölken i en kastrull och värm den försiktigt under omrörning. Den ska inte koka utan bli så pass varm så att chokladen kan smälta.

Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills du får en tjock slät massa, sätt ev tillbak kastrullen på plattan för att få lite värme. (det kan dock bli lite smuligt om den blir för varmt så passa)

Rör sedan ner kakorna och vänd om. Häll upp i form och låt stå i kylen några timmar. Skär upp och servera.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.