Ciderkyckling med frasig dragonpotatis!


IMG_0011

Hallå på er allihop,

Dagarna går i ett här – tänk att det bara är en vecka kvar till julafton! Och tänk, imorgon är det dags för ett jubileum – kan du gissa vilket? Mer info imorgon! : )

Ikväll hoppar jag in som hastigast innan det är dags att besöka sängen. Nu vill jag bjuda er på ett kycklingrecept! Den här kycklingen har fått puttrat i en krämig sås med frisk smak av äppelcider, en fruktig och god sås som jag serverade tillsammans med en frasig klyftpotatis smaksatt med dragon. Vill du hellre har ris eller pasta till går det förstås fint!

En perfekt vardagsrätt som går snabbt att göra, milda smaker och inte alls är svår!

Hannah´s ciderkyckling (4 portioner)

 4-6 st kycklingfileér
2 dl creme fraiche
2 dl äppelcider
1 dl grädde
1 paprika i valfri färg
200 gram zucchini
0,5-1 tsk soja
Peppar
0,5 kycklingbuljongtärning
Dragon
Chilisås efter tycke och smak
Gör såhär;
Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem i smör i panna. Skiva paprika och zucchini och fräs detta i pannan tillsammans med kycklingen ett par minuter. Häll på creme fraiche, grädde och cider och rör om. Låt buljongtärningen åka ner i såsen och smaksätt med dragon, peppar, soja och eventuellt lite chilisås. Låt puttra till kycklingen är helt färdig. Smaka av och servera enligt önskemål.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *