Läckra kolabullar med dulche-de-leche-fyllning!


 

IMG_1078

Halloj,

Hur har ni det?

Jag tänkte bjuda er på lite bullar idag – det är dags för kolabullar! Jag har använt mig av en klassisk vetebullsdeg och fyllt bullarna med en härligt krämig kolasås – i detta fall en burk kondenserad mjölk som jag kokat. Hur du lättast gör för att koka burken och få fram kolasåsen kan du läsa om här.

Jag har gjort små knyten av mina bullar där jag lagt skarven nedåt i formen, då håller de formen fint. Pärlsocker fick hamna som garnering men om du hellre vill ha hackade nötter på eller liknande så går det ju självklart fint! Hitta på lite vad som passar dig! ; )

Nästa gång tänker jag minsann ta lite extra kolasås i bullarna! : )

Kolabullar (ca 20-25 st)

50 gram jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1,3 liter vetemjöl special

Fyllning;

Valfri mängs kolasås beroende på storlek på bullarna

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke.

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt detta bli fingervarmt, 37 grader. Häll lite degvätska över jäst den och rör så att jästen löser sig. Häll på resterande vätska.

Tillsätt salt och socker. Tillsätt mjölet, lite i taget tills du får en smidig deg. Spara någon deciliter till utbakningen. Låt degen bearbetas i maskin ca 10 minuter (15 minuter för  hand) och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två delar. Kavla ut varje bit till en rektangel. Dela degen i bitar, ca 8×8 cm, och lägg en klick kolasås i mitten och nyp ihop Lägg med skarven nedåt i formen och sätt på bakplåtspappersklädd plåt.

Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. (225 grader om du inte använder varmluft)

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över valfri mängd pärlsocker.

Grädda bullarna ca 7-9 minuter tills det får fin färg. Låt svalna på galler.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *