Inlagda vitlöksklyftor i olja med chili och rosmarin 3


 

IMG_9159

Hej på er allihop,

Imorgon åker jag till Stockholm för att i helgen besöka en mässa – Acadermia (hud-och skönhetsmässa) vilket ska bli jätteroligt! Jag ska även passa på att träffa en vän och min bror och tågresan härifrån Skåne ska jag ägna åt plugg och åter plugg – jag har att göra! : ) Har du några planer för helgen?

Jag tänkte att jag skulle ge ert ett kanonrecept på goda inlagda vitlöksklyftor! Dessa är jättegoda att äta som de är till mat, att hacka ner i en sås eller använda oljan till dressingar osv. De är också väldigt trevliga som present!

Jag har smaksatt min olja med röd och grön chili samt lite färska kryddor. Här kan du ”go bananas”! Smaksätt med vad du vill. Pepparkorn, chili, örter – ta och stoppa ner den ”favoritsmak”! Mängden kryddor är egentligen inte så noga, det viktigaste är att oljan alltid täcker vitlöksklyftorna.

Jag förkokar mina vitlöksklyftor en kort stund. Detta gör att de mjuknar något men ändå har en fast kärna och smaken blir inte så ”frän”. Man kan dock göra precis som man själv vill.

Inlagda vitlöksklyftor

30 st vitlöksklyftor (eller mer eller mindre, det beror på hur stor sats du vill göra)
En god olja
Färsk chili
Färska örter
Pepparkorn
Salt

Gör såhär;

Koka upp vatten i en kastrull. Dela vitlöksklyftorna från varandra men skala dem inte. Lägg ner dem hela och oskalade i det kokande vattnet och koka i 2-3 minuter. Ta upp och låt svalna. Tryck ut vitlöken från sitt skal och lägg i en glasburk, den får gärna hinna svalna. Strimla chili, riv örter, plocka fram peppar mm – ner med allt i skålen och rör om!  Häll på olja så att den täcker allt och sätt på lock. Förvara i kylskåp.

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 tankar om “Inlagda vitlöksklyftor i olja med chili och rosmarin