Pannacotta med toblerone!


IMG_1442

Halloj på er!

Inser att jag helt glömt bort att ge er receptet på den goda efterrätt vi åt på ”Alla hjärtans dag”! Det är egentligen ingen dag vi brukar vi något direkt men en god middag brukar det bli och så också någon liten form av efterrätt. Vi gillar ju verkligen pannacotta här hemma så det fick bli en ny variant den här gången!

Min pannacotta smaksatte jag med vit choklad och ljus toblerone, mums! Serverade färska jordgubbar till men vilka bär som helst går bra! Variera gärna din pannacotta genom att välja valfri färg på tobleronen. Superenkelt och jättegott!

Vi hörs snart igen! : )

Pannacotta med toblerone (4 personer)

5 dl vispgrädde
3 st gelatinblad
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
25 gram vit choklad
150 ljus toblerone

Gör såhär;

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Hacka chokladen och ställ åt sidan. Blanda vaniljsocker och socker i en kastrull och häll på grädden. Rör om och låt koka upp under omrörning. Låt blandningen koka i ca 30 sekunder (rör så att inget bränns). Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och häll över i portionsformar. Låt stå i kylen minst 4 timmar.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *