Rabarber-och jordgubbspaj med knaprigt smultäcke samt vit choklad


IMG_7975

Hej och hallå!

Hoppas att ni har en skön fredagskväll allihop! Trots att det inte var superlänge sedan jag la upp något recept så känns det som en evighet för mig…. Tiden rusar omkring mig och jag önskar att jag hade ett par timmar extra varje dygn ; )

Receptdags är det förstås, och det blir ett litet bakverk! Jag tror nog minsann att detta kvalar in till en pajfavorit, så fantastiskt gott!

Igår hade jag lite kylskåpsrensning här hemma och jag hade både färska jordgubbar och rabarber i kylen, vardagslyx! Dessa smaker passar ju utmärkt ihop och med en knaprig smuldeg blev det SÅ gott. Smuldegen är dock lite ”pimpad” den här gången, jag tillsatte hackad vit choklad (använde Lindt´s vita choklad med torkade jordgubbar) och det gav ytterligare en smak till det hela.

Självklart går det att göra pajen med ex bara rabarber om du har det.

Jag gjorde min pajer helt färdiga och satte in dem ogräddade i kylen några timmar – det funkade fint! Skönt med efterrätter man kan förbereda!

Pajen serverades förstås med en god vaniljsås. Visst ser det väl gott ut? Proooooooova! : )

Smulpaj med vit choklad (en större eller 4-6 mindre i portionsform)

400 gram rabarber
300 gram jordgubbar
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatiosmjöl

100 gram smält, avsvalnat smör
100 gram vit choklad (naturell eller med smak)
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern och jordgubbarna i mindre bitar, blanda dem med strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Fördela i smord pajform.

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker, havregryn och hackad choklad (ej för finhackad) i en bunke. Tillsätt smöret och rör tills du får en smulig deg. Fördela den över frukten och grädda i ca 15-20 minuter, tills degen fått fin färg.

Servera med glass eller vaniljsås.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.