Saftiga chokladmuffins med polly!


IMG_1582

Hej på er,

Ni som sett min muffinsbild på Facebook tidigare har väntat sen igår på receptet så nu är det äntligen dags! Ni är många som är nyfikna! : ) Du vet väl att du kan gilla bloggen på Facebook – då missar du inte uppdateringar eller andra nyheter? Här finns jag!

I går hade vi födelsedagskalas här hemma och då bjöd jag bland annat på dessa saftiga chokladmuffins med polly i, en toppenkombination som både stora och små tyckte om!

Muffins är ju verkligen tacksamt att baka, det går fort, går att variera i oändlighet och så tycker de allra flesta om det. Vill du toppa med en god frosting går det förstås fint!

Här kommer receptet direkt, sen är det dags för mig att dyka ner i litteraturen och plugga lite! : )

Chokladmuffins med polly (12 st)

75 gram smält smör
1 dl mjölk
2 dl strösocker
2 hela ägg
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
3,5 dl mjöl
1 påse polly (jag använde den röda varianten med ljus choklad)

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Smält smöret och rör ner mjölken. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser (utom godiset) i en bunke och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt vätskan och vänd om till en slät smet. Portionera upp smeten i formarna (fyll ca 3/4) och tryck ner 3-4 pollygodisar i varje. Grädda dem mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. De är goda att servera ljumna eller avsvalnade.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.