Kladdkaka med marängswisstopping! 1


IMG_2547Go kväll!

Det är snart dags att skriva klart de sista meningarna för kvällen och sluta ögonen en stund innan klockan ringer imorgon igen. Visst ska det väl bli härligt med fredag? Solen har visat sig från sin bästa sida de senaste dagarna så det har varit underbart skönt med en morgonpromenad till tåget!

Nu tänkte jag att vi skulle snacka dessert och då kommer jag dragandes med min underbara kladdkaka… ; ) Detta är den absolut godaste kladdkakan, krämig med massor av god chokladsmak och det finns ingen chans att den blir sockrig i konsistensen…

Som topping till den här kakan har jag gjort en form av marängsviss, den är helt enkelt toppad med vaniljglass, vispad grädde, banan, maränger och chokladsås! Supergott! Till toppingen finns egentligen inga direkta mått utan pynta på som du vill!

Här kommer basreceptet på kladdkakan!

200 gram mörk choklad
200 gram smör
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Bryt chokladen i mindre bitar och tärna smöret, och smält detta tillsammans över vattenbad. Var noga med att det inte kommer in vatten i blandningen. Låt blandningen svalna något. Vispa ägg och socker förhand så att det blandas ordentligt. Vänd runt chokladblandningen i äggsmeten. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och rör runt till en jämn smet. Smörj en springform med löstagbar kant och fäst ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 13 minuter, då blir kakan riktigt kladdig. Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna. Ställ den gärna i kylen innan servering, men ta gärna fram den 20-30 minuter innan servering och lägg till sist på toppingen.

IMG_2569

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Kladdkaka med marängswisstopping!