Kladdkaka med mörk choklad och björnbär!


IMG_3815

Halloj på er!

Chokladdags – finns det något bättre? I helgen kliade det ordentligt i ”bakfingrarna” och eftersom att jag och barnen plockat en hel del björnbär under söndagseftermiddagen så kändes det kul att använda dessa!

Ni som följt bloggen ett tag vet att kladdkaka är en storfavorit hos mig och jag gillar att hitta nya kombinationer! Jag har ju mitt standardrecept som jag aaaaaldrig kommer att byta bort, det är toppenbra och blir alltid jättegott!

Den här gången blev kombinationen mörk choklad och björnbär – en riktig hit! Bären passade perfekt till chokladen, toppen med en klick grädde till.

Om du vill ha lite tips på andra kombinationer på kladdkaka så finns det här! Vad sägs om kladdkaka med marängswisstopping, rocky-road-topping eller tryffeltäcke?

Kladdig kladdkaka mörk choklad och björnbär (en kaka)

200 gram mörk choklad
200 gram smör
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
150 gram valfria bär (jag hade björnbär)

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Bryt chokladen i mindre bitar och tärna smöret, och smält detta tillsammans över vattenbad. Var noga med att det inte kommer in vatten i blandningen. Låt blandningen svalna något.
Vispa ägg och socker förhand så att det blandas ordentligt. Vänd runt chokladblandningen i äggsmeten. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och rör runt till en jämn smet.
Smörj en springform med löstagbar kant och fäst ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen och strö över bär. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, då blir kakan riktigt kladdig. Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna och låt den sedan stå i kylen i två timmar innan servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.