Vit choklad-kladdkaka med rabarber, lättvispad grädde och färska bär


IMG_0020

Hej och hallå!

Solen skiner, vi har nyss kommit in från lek i värmen och barnen leker nu inne – ett utmärkt tillfälle för mig att ta dram laptopen och blogga lite! Har mycket gott på gång! Imorgon åker jag och lilltjejen till Göteborg så det kan bli sisådär med inlägg under helgen men jag ska se vad jag kan knåpa ihop : )

Jag vet att många av er tycker om kladdkakor i alla dess former, och på bloggen finns det en hel del olika alternativ, allt från muffins och kladdkakor i form till en cookievariant. Kika gärna runt för att se om du kan hitta någon ny favorit!

Idag är det återigen dags för en kladdkaka att läggas till receptsamlingen. Igår fick jag ett riktigt ”baksug” och eftersom att jag hade en bit rabarber i kylen att göra mig av med så fick det bli en rabarberkaka. Vit choklad fanns i ”chokladlådan” i skafferiet och hej hopp så blev det en kladdkaka med rabarber! Myyyycket gott! ; )

Den här vita kladdkakan går förstås precis lika bra att göra helt naturell, det är en smaksak. Servera gärna med lättvispad grädde och bär. Den går fort att svänga ihop och vinner på att stå en liten stund i kylen, men det är förstås också en smaksak.

Jag gräddade min kaka i ca 14 minuter, men jag skulle vilja säga att mellan 12-15 minuter är ett bra intervall att hålla sig inom – beroende på hur kladdig man vill ha den.

Vit chokladkladdkaka med rabarber (en kaka i springform)

120 gram vit choklad
100 gram smör
2 dl strösocker
2 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
150-200 gram rabarber

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, jag använde inte varmluft.
Skär rabarbern i tunna skickor, ca 0,5 cm tjocka. Ställ åt sidan. Smörj en springform med smör.
Smält smöret och tillsätt chokladen i mindre bitar. Rör om tills allt blandas. Vispa ägg, socker och vaniljsocker för hand ett par minuter. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten, och avsluta med att vända ner vetemjölet.
Häll smeten i en smord form och fördela rabarbern över kakan, grädda sedan mitt i ugnen i 12-15 minuter.

IMG_9943

Smält smöret och rör ner den vita chokladen.

IMG_9946

Blanda ihop smeten enligt anvisningar och häll den i en smord springform.

IMG_9954

Fördela rabarbern över kakan och grädda den mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna och låt den stå i kylen något innan servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.