Just idag är Skåne täckt av regnmoln, men förra veckan bjöd på betydligt bättre väder och grillen har gått varm. Och här kommer ett recept på en god currydip som passar perfekt till det mesta på grillen!
Sötstark currydip
2 dl majonnäs (köp färdig eller följ mitt recept här)
ca 1 dl ljus sirap
3-6 tsk curry
Gör såhär;
Mät upp majonnäsen och ungefär en halv deciliter av sirapen i en skål. Vispa ihop med elvisp. Häll därefter i resten av sirapen tillsammans med 2 tsk curry, vispa ihop och smaka av. Tillsätt mer curry, vispa och smaka av tills du är nöjd. Känns konsistensen för tjock kan du tillsätta lite mer sirap. Målet är en lite seg och luftig sötstarkt dip.
Häll upp på en ren glasburk och förvara i kylskåpet, då håller den sig i minst två veckor.
Tips;
Hur mycket curry du behöver beror både på hur stark du vill ha dippen och på vilken sorts curry du använder. Testa gärna att blanda olika sorter för variation!