Fyllda smördegssnurror med ost, bacon och pesto! 2


IMG_5470

Hej på er allihop!

Hade ni er fin nyårsafton igår? Det hade jag, lugnt och skönt med trevlig sällskap, gott att både äta och dricka och fina fyrverkerier på himlen!

Innan vi åt förrätten igår passade jag på att bjuda på en liten välkomstdrink och till det serverade jag smördegssnurror. Jag har aldrig gjort det förut men herregud så gott, kommer göra det många gånger framöver!

Det är superlätt att göra och går fint att förbereda innan gästerna kommer. Jag köpte min smördeg fryst men den går att hitta i kyldisken också. Om din smördeg är fryst, låt den tina i 5-10 minuter först så att den mjuknar något.

Egentligen kan du smaksätta dina snurror med precis vad du vill. Jag kom på lite i all hast att jag ville bjuda på dessa snurror så jag tog det jag hade hemma – i den ena varianten hamnade ost och bacon och i den andra blev det röd pesto, salladslök och ost.

Gör precis som en rulltårta och låt rullarna gärna vila i kyl eller frys en stund innan du skär i dem. Skär i centimetertjocka skivor, pensla med ägg och grädda i sisådär 15 minuter. Servera nygräddade.

Smördegssnurror

1 paket frysta smördegsplattor (min förpackning innehåll 10 mindre plattor som jag la ihop)
Valfri fyllning (ex 1 paket bacon och 1,5 dl riven ost – eller 4 msk röd pesto, 1,5 dl riven ost och 2 delade salladslökar)
Vispat ägg

Gör såhär;

Lägg ut smördegen på ett bakbord, kavla eventuellt ut den något om den är tjock. Lägg på valfri fyllning och rulla ihop som en rulltårta. Låt de gärna ligga i kyl eller frys innan du skör dem i centimetertjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 15 minuter i 200 grader. Servera nygräddade.

IMG_5463

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Fyllda smördegssnurror med ost, bacon och pesto!

  • Lena Jönson

    Har tittat på Din hemsida och dragit ut några recept.
    Imorgon sätter jag igång. Lusten har kommit, när man ser dina härliga recept.
    Rimbobullar, piroger och smördegssnurrorna blir det första.
    Återkommer