Hemgjorda jalapenopoppers


Hej på er,

Fredag idag – fredagsmys på schemat kanske? Det blir de här – ungarna kommer få välja så vi får väl se var det slutar 😉

Sist jag hade vänner över på lite vin en lördagskväll så serverade jag dessa goda tilltugg, och de är lika populära varje gång jag gör dem! Dessa hemgjorda små jalapenopoppers är lätta att göra, smakar mycket och i perfekt storlek för att äta en eller två till ett gott glas dricka.

Du gör dem enkelt med hjälp av smördeg och den smakrika röran är superlätt att göra. Forma, pensla med ägg och in i ugnen. Inte svårare än så. Hur starka de blir beroende på hur stark jalapeno du använder. Det kan vara gott att ha hela bitar jalapeno i men vill du ”sprida ut” smaken lite kan du hacka bitarna först.

Jalapenopoppers

En rulle kyld smördeg
100 gram philadelphiaost
1,5 dl riven ost
Inlagd jalapeno på burk
Ägg

Gör såhär:

Rulla ut smördegen och dela den i 12-16 delar beroende på hur stora du vill göra dem. Hacka jalapenon om så önskas och blanda med färskost och riven ost. Klicka ut blandningen på smördegen och nyp ihop till små bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 10 minuter (tills de fått fin färg) i 200 graders värme.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.