Knäckiga flarn med choklad


IMG_5955

Hej på er,

Det var länge sen jag bjöd på recept på småkakor, visst är det väl dags igen?

Jag har bakat dessa kakor ett par omgångar under julledigheten, jag har serverat dem enkla som kaka, jag har brutit dem på mitten och haft dem till dessert och så har jag som nu, lagt dem dubbla med smält choklad emellan.

Oavsett hur du väljer att servera dem så är grundreceptet detsamma. Det är superenkelt att göra, de går fort att grädda och eftersom att du gör hela smeten i en och samma kastrull är det minimalt med disk.

Allas ugnar är väldigt olika så håll lite koll på flarnen under gräddningen. Jag har gräddat mina i 5-6 minuter men det brukar gå rätt fort på slutet så håll ett öga.

Om du vill ha choklad emellan smälter du 100 gram chokladen, lägger en klick på en kaka och toppar med en annan. In i kylen för att stelna och vips så är det färdigt. : )

Knäckflarn (ca 18-20 st)

75 gram smält smör
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
1 msk mjölk
1 msk ljus sirap

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, jag hade inte varmluft. Förbered plåtar med bakplåtspapper, lägg ca 9 flarn/plåt, de flyter ut en del.
Smält smöret i en kastrull. Häll i alla andra ingredienser och rör om så att allt blandas. Klicka ut på plåt, jag brukar dock forma små bollar av smeten (knappt en msk smet) – då får de en finare form när de är färdiggräddade. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna på plåten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.