Lättbakat fröbröd á la LCHF med majonäs och ost


IMG_6610

Halloj!

Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon!

Jag har ju egentligen väldigt svårt för LCHF-bröd, det smakar mest ägg och så tycker jag att jag kan tugga i evigheter utan att det händer något men det här var riktigt gott. Ta de frön du har, jag tog vad jag hade i skafferiet : )

Brödet går väldigt snabbt och lätt att göra och jag tänker mig att det är toppengott med såväl skinka som ost, eller kanske lite makrill i tomatsås? Ta ditt eget favorittillbehör : )

Lättbakat fröbröd (1  plåt)

3 st hela ägg
2 msk creme fraiche
1 nypa salt
1,5 msk majonäs
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl riven ost
1,5 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
0,5 dl mörka psylliumfrön
1 dl mandelmjöl

Gör såhär;

Vispa ihop ägg med creme fraiche och majonäs så att det blir klumpfritt. Riv osten och rör ner i smeten. Blanda frön och nötmjöl med salt och bakpulver och rör ner i smeten. Det kan även vara gott att smaksätta med lite brödkrydda. Häll ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt och bred ut med en slickepott eller liknande. Jag lät smeten vara ca 1 cm hög på plåten. Grädda mitt i ugnen, 200 grader varmluft, i ca 10-12 minuter. Låt svalna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.