Knapriga chokladcookies med kola! Baka med kondenserad mjölk! 1


IMG_7146

Hej på er!

Igår var det fullt hus här på påskafton, jättetrevligt! Jag provade en hel del nya recept och tänkte att det var lika bra att börja beta av dem redan nu innan jobbvecka och annat drar igång.

Sött är alltid bra, så varför inte börja med en kaka? Dessa kakor har jag sett på en rad olika ställen på nätet men som vanligt kan jag ju aldrig hålla mig helt till ett recept så jag skriver ner min egen variant : )

Kakorna är härligt knapriga med en söt klick kolasås i mitten. Jag hade en nypa salt i degen, en perfekt smakbrytning! Jag använde karamelliserad mjölk men självklart kan du koka en burk kondenserad mjölk för att få fram samma härliga kolasås. Jag använde råsocker i receptet men vanligt strösocker går också bra.

Kakorna är väldigt lättbakade med stryyykande åtgång! ; )

Chokladcookies med kola (ca 24 st)

200 gram mjukt smör
2 dl råsocker
2,5 tsk vaniljsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Ca 1 tsk kolasås/kaka

Gör såhär;

Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner i smeten. Knåda ihop och dela i 24 delar. Rulla till bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, ca 12 st på varje plåt. Gör en grop i varje och fyll med kolasås. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, 175 graders värme. Låt svalna på plåten och lägg dem därefter på galler. Servera!

IMG_7095

Kakor redo för ugnen!

IMG_7097

Kan det bli mycket godare?

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Knapriga chokladcookies med kola! Baka med kondenserad mjölk!

  • www.systrarnasdrommar.blogg.se

    Ser supergoda ut… älskar allt med choklad och kola! Så smidigt med färdig kola på burk, finns ju med chokladsmak nu också… kram