Kolakladdkaka med kondenserad/karamelliserad mjölk 1


IMG_6590

Hej på er!

Hoppas att ni alla hade en härlig midsommar! Det hade vi, men en väldigt regnig sådan… Vi var ute en kortis på eftermiddagen annars blev det mest att titta på regnet inifrån… Vi fixade iaf ihop en massa grillspett som vi grillade under parasollet när regnet började ösa ner : )

Det har varit lite dåligt med bloggande sista veckorna men när jag hinner lägga in bilder på hur vårt kök ser ut just nu så kommer ni förstå… Vi gör en totalrenovering av köket just nu och jag kan inte laga mat/baka på iaf tre veckor så det blir en liten ofrivillig paus – tur att jag har gamla favoriter på lager som jag inte hunnit lägga upp tidigare! 🙂

Ni brukar ju gilla kladdkakor lite extra mycket så jag tänkte lägga till ännu en variant till samlingen!

Den här kladdkakan är en ljusare variant med kolasmak tack vare kondenserad mjölk. Som vanligt, precis som andra kladdkakor, är den väldigt lättgjord och eftersom att den är ganska söt passar det fint med vispad grädde till och kanske lite bär.

I receptet har jag använt karamelliserad mjölk, dvs den som är färdig kolasås. Om du vill koka kondenserad mjölk gör du såhär. Jag har också använt två olika sorters socker men det går fint att bara ta en av sorterna också med lägga ihop måtten så att det blir 1,5 dl totalt.

Kolakladdkaka (en springform)

1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
1 dl strösocker
0,5 dl ljust muskovadosocker
3 hela ägg
1 krm salt
2,5 dl vetemjöl

Gör såhär;

Smält smöret i en kastrull. Rör ner samtliga ingredienser, utom äggen, till en slät smet. Rör ner äggen ett i taget och rör om så att allt blandas. Smörj en form (mjöla om du önskar) och häll ner smeten. Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader. (jag hade inte varmluft)

 

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Kolakladdkaka med kondenserad/karamelliserad mjölk