Knäckig bananpaj med grädde – nästan som friterad banan!


IMG_6241

Hej på er,

Jag och barnen är ju på minisemester just nu och medan jag har lyxen att mormor nattar barnen så passar jag på att blogga lite i lugn och ro…

Nu såhär till helgen tänkte jag att det kanske vore gott med ett litet gott desserttips! Gillar du friterad banan? Sån man ibland kan få på kinarestaurang du vet? Det är ju sååå gott!

Den här ljuvliga bananpajen smakar nästan likadant, så himla gott med knäckig smak av sirapen, len chokladsmak och förstås banan! Jag serverade med en klick grädde till men glass är ju förstås också jättegott.

Jag hade ljus choklad i mina men prova gärna med mörk om du hellre vill det. Du kan också utesluta choklad om du vill det. I min smet blandade jag ljust muscovadosocker med vanligt strösocker men det går förstås bra att ta hela mängden vanligt strö om man vill. Mina pajer gjorde jag i små portionsformar men du kan göra en stor om du vill. Använd så många barnen som krävs för att minst täcka botten.

Jag gillar ju saker som är lättbakade så detta receptet hamnar direkt i den högen! : )

Bananpaj med choklad (4-6 portioner)

3-4  bananer
1 dl vetemjöl
100 gram smör (gärna rumsvarmt)
1 dl strösocker
0,5 dl muscovadosocker
0,75 dl ljus sirap

75 gram hackad choklad

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna, smörj en form och lägg dem samt hackad choklad däri. Blanda samman smör med sirap, mjöl och socker och smeta över den över bananerna. Grädda i ca 15-20 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.