Grillad fläskkotlett marinerat i citron och timjan


IMG_9496

Halloj!

Hoppas allt är bra! Jag jobbar massor just nu, 8-19,30 de senaste dagarna! Är rätt slut i huvudet när jag kommer hem men idag kliade det lite i fingrarna så jag var tvungen att komma inom här och blogga lite! : )

Det är ju fortfarande grillsäsong så jag tänkte att vi skulle spinna vidare på det. Fläskkotletter går många gånger att hitta till bra pris och med en god marinad blir det en god köttbit att lägga på grillen.

I den här marinaden har jag olja och soja som bas och kryddat med vitlök, timjan och citron. Lite peppar och chili på det och allt är klart! Perfekt att lägga ihop på förmiddagen och låta allt ligga i kylen fram tills middagen.

Marinad med timjan och citron till fläskkött

800 gram fläskkotlett
1 dl rapsolja
Några kvistar färsk timjan
2 msk färskpressad citron
Finrivet citronskal från ca 1/2 citron
1 tsk soja
1-2 vitlöksklyftor
Finhackad chili
Peppar

Gör såhär;

Finhacka chili och vitlök och blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg i köttet, vänd runt och låt marinera några timmar. Grilla eller stek och servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.