Daimsnittar/daimkakor – enkelt och väldigt gott!


IMG_0822

Hej på er,

Jag tänkte dra till med ett litet recept på småkakor här, det vet jag att ni brukar gilla! Det går ju så himla snabbt, blir ofta rätt många av varje sort och nästan alla gillar dem!

Vilken är din favorit? Det finns ju en uppsjö av småkakor, alla goda på sitt sätt. Idag blir det klassiska snittar och den här gången med Daim. Söt choklad- och kolasmak, perfekt för såväl stora som små!

Baka baka! : )

Småsega daimsnittar (25-30 st)

100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st dubbeldaim

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde inte varmluft. Blanda samtliga ingredienser (utom dumle) i en skål och knåda hastigt ihop till en fast deg. Hacka dumlen i mindre bitar och knåda in det i degen.

Dela degen i 3 lika stora bitar och rulla dem till längder, nästan lika långa som en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till något. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder, lika långa som plåten.

Grädda i mitt av ugnen ca 15 minuter. Skär kakorna i bitar medan de är varma och låt svalna på plåten. Förvara torrt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.