Saffranssås med honung och gräslök – utmärkt till lax!


IMG_0763

Hej på er,

Den här veckan har varit galet intensiv och jag har inte hunnit pyssla så mycket i köket… Det ska bli ändring på det från och med imorgon så snart kommer en massa nya recept! Imorgon presenteras också vinnarna från senaste tävlingen, håll utkik!

Jag tänkte faktiskt lägga upp ett recept på en riktigt smaskig sås nu, vad tycker ni om det? Sist vi åt lax här hemma passade jag på att göra den här goda, kalla såsen och den passade perfekt till den milda fisken! Till detta serverades även kokt potatis samt en sallad på haricot verts, valnötter och grapefrukt – en lite oväntad, men god kombination.

Såsen är superenkel, den bara rörs ihop och sen är den färdig att serveras! Sånt gillar vi!

Saffranssås med honung (4-6 portioner)

4,5 dl creme fraiche
2-3 msk flytande honung
1 kuvert saffran
3 tsk färskpressad lime
Salt och peppar
Gräslök efter tycke och smak

Gör såhär;

Blanda alla ingredienser tillsammans med hackad gräslök och servera till valfri måltid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *