Mannagrynspudding – snabb dessert med överbliven gröt!


IMG_1283

Hej på er allihop!

Hoppas att ni haft en fin dag! Jag har precis landat efter en lång dag, skönt att landa lite innan det är sängdags!

På helgen brukar två av tre barn här hemma vilja ha mannagrynsgröt till frukost. Ibland har suget stillat sig tills det faktiskt är dags att äta och förra helgen var det precis så – när gröten var färdig hade tjejerna ätit sig mätta på frukt och mackor så där stod jag med överbliven gröt.

MEN inte slänger man det inte, nej – släng ihop något annat vett´ja! Här blev det en väldigt improviserad anrättning som helt plötsligt blev en liten dessert.

Det ni! ; )

Mannagrynspudding

4 dl färdigkokt mannagrynsgröt
1 stort ägg
3 msk grädde
2-3 msk socker
Lite vaniljsocker

Gör såhär;

Blanda alla ingredienser i en skål. Smörj en liten ugnsform och häll i smeten. Grädda i ca 15-20 min i 200 graders värme. Låt svalna och servera med något smarrigt!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.