Hemgjord vörtkrydda – ett måste för brödbak i december! 2


vörtbröd

Hej på er allihop!

Snart november! Och därefter december, och jul! Jag längtar redan!

För mig är maten väldigt viktig under hela december och julperioden, jag vill njuta av allt så länge som det går. Jag har ju faktiskt tjuvstartat lite…. Härom veckan blev det både vörtbröd och julskinka, så himla gott!

Den här gången gjorde jag min egen vörtkrydda, så himla bra! Jag tog de kryddor som jag tyckte passade fint, men du kan laborera fritt om det är så att du vill ha mer eller mindre av någon smak. Sockret går fint att utesluta helt.  Tillsätt kryddan istället för den vanliga mixen när du bakar bröd.

Spara det här receptet, kommer användas flitigt under julen!

Hemgjord vörtkrydda

1 msk hel fänkål
1 msk hel anis
0,5 msk malen pomerans
1 tsk malen nejlika
1 tsk socker
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära

Gör såhär;

Mortla fänkål och anis fint och blanda med de andra kryddorna. Förvara mörkt och förslutet.

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Hemgjord vörtkrydda – ett måste för brödbak i december!