Hemgjord apelsinsaft!


IMG_7039

Hej på er,

December är här och nu brukar affärerna fyllas med stora, saftiga apelsiner! SÅ gott!

Har du provat att göra egen apelsinsaft? Det är jättegott, och inte alls svårt! Kanske kan du värma lite till ett adventsfirande? I med en vaniljstång, lite hel kanel och nån kardemummakärna så har du en toppengod, kryddig liten drink!

Eftersom att jag TYDLIGEN håller på att bli förkyld, vilket jag verkligen inte har tid med, så ska jag minsann frossa i citrusfrukter!

Apelsinsaft

2 kg apelsiner
2,5 msk citronsyra
1,8 liter strösocker
1 liter kokande vatten

Gör såhär;

Tvätta apelsinerna noga i varmt vatten och skala med hjälp av en potatisskalare av det yttersta orange skalet. Lägg socker, citronsyra och skal i en rymlig kastrull. Häll över kokande vatten och rör om så att sockret löser sig. Låt stå tills blandningen svalnat.

Pressa ur saften från de ”skalade” apelsinerna och tillsätt saften i blandningen.  Sila alltihop genom en sil eller liknande, en eller två gånger beroende på hur klar du vill ha den. Häll upp saften på varma och rena flaskor, förslut på en gång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.