Hej på er,
Jag trodde minsann att jag var på bättringsvägen men så sitter jag ändå här med 38,5 i feber, frossa och ont i kroppen. Dumt!
Vi går direkt till receptet ni ska få idag, för många en riktig klassiker till jul! Mandelmusslorna är härligt knapriga, serveras med sylt och grädde och är svåra att bara ta en av! : )
Jag har malt mina mandlar själv. Vissa recept innehåller mandelmjöl men det har jag inte provat. Än. ; )
Här kommer det, nu ska denna kropp vila!
Mandelmusslor (ca 40-45 st)
100 gram skållad mandel
1 bittermandel
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
210 gram smör
Gör såhär;
Skålla mandlarna och mal dem till mjöl i kvarn. Blanda med resten av ingredienserna, nyp ihop till deg och låt vila minst 30 minuter. Pensla mandelmusselformar med smält smör, tryck ut lite deg överallt i formen. Grädda i 200 grader, ca 10 minuter.
Hej Hannah!
Grattis för detta recept, det set jättegott ut och enkelt till middagen.
Ha en solig dag!
Pablo