Underbart krispiga, frasiga lökringar! 1


lok2

Hej på er allihop,

I helgen som gick bjöd jag familjen på hamburgertallrik med hemgjord bröd, egna burgare, egen sås… Ja ni förstår – jag försökte göra så mycket som möjligt från grunden. Något jag också gjorde var egna lökringar och GUD så goda de blev! De kommer göras många gånger igen!

Jag gjorde mina lökringar i fritösen, verkligen något att rekommendera. Du kan också hetta upp olja, men se upp – det blir VARMT!

Frityrdegen är väldigt enkel att röra ihop och jag valde att doppa ringarna i pankomjöl – det gör de extra frasiga! Frasigheten höll i sig jättelänge så vi kunde mumsa på lökringarna tills vi var proppmätta… : ) Om du vill ha en tjockare smet (för att få mer deg runt ringen) kan du tillsätta lite extra mjöl.

Frasiga lökringar

2 stora gula lökar
1,5 dl vetemjöl
1 dl kallt vatten
2-3 dl pankomjöl

Gör såhär;

Skala löken och skär den i ringar. Jag delade så att jag fick två skivor i ”varje ring”. Blanda ihop mjöl och vatten, tillsätt mer av något beroende på hur tjock du vill ha din smet. Doppa ringarna så att de täcks av smeten och doppa därefter i pankomjöl. Fritera i ca 5 minuter, oljan ska vara ca 170 grader.

lok1


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Underbart krispiga, frasiga lökringar!