Söta citronkakor med saltlakrits-flakes! 2


lak1

Hej på er,

Så härligt det är med fredag!

Kanske ska du baka i helgen? Håll koll här, på Facebook och Instagram – det publiceras en tävling inom kort, perfekt för dig som gillar att baka? Jag kommer ju säkerligen baka något i helgen, kanske blir det en vända till av dessa söta citronkakor?

Kakorna smakar gott av citron och vit choklad! Jag toppade dem med saltlakrits-flakes, en väldigt god smakbrytare! Vill du inte ha lakrits går det bra att ex toppa med vita chokladknappar, gott det med!

Kakorna är väldigt lättbakade och smeten behöver inte stå och kylas ner i kylskåpet. Baka ut dem på en gång och servera till eftermiddagsfikat!

Citron- och lakritskakor

120 gram smör
2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 gram vit choklad (chokladknappar eller hackad choklad)
Skal och saft från en citron
Florsocker
Saltlakrits-flakes

Gör såhär;

Hacka choklad om du inte använder chokladknappar. Tvätta citronen noga och riv skalet fint och pressa ur saften. Sätt ugnen på 200 grader,

Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker till en krämig massa. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och rör ner detta i sockermixen. Rör till sist ner äggen och blanda till en jämn smet. Rör ner vit choklad och citronskal/saft. Rulla till bollar (ungefär stora som en matsked) och rulla i florsocker, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till något och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Ta ut ur ugnen, toppa med valfritt lakritsströssel och låt svalna.

lak2

lak3

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Söta citronkakor med saltlakrits-flakes!

 • Hannah

  Jättegoda för citron- och lakritsälskare som jag! Dock tyckte jag att det var klurigt med toppingen, att få den att fastna när kakan ju liksom är torr efter ugnen… vi fick sticka ner flakesen, så kakorna såg ut som små igelkottar! 😂 Hur gjorde du?

  • hannah Inläggsförfattare

   Så roligt att du gillade dem!
   Jag la på dem ganska omgående efter att de kom ut och tryckte till något men vissa ramlar av 😉 De går också att stoppa i munnen!

   /Hannah