Kalljästa frallor med durumvete och mannagryn


d1

God morgon,

Ännu en härlig dag är här! Min dag är uppbokad med jobb, möten, hämtning av barn lite tidigare än vanligt och annat fix, fullt upp med andra ord!

Dagen börjar förstås med att ni ska få ett recept, lite goda frukostbullar är det dags för! : )

Dessa frallor är kalljästa, dvs jag satte degen redan igår kväll. Om du inte provar det så borde du verkligen göra det, så gott och enkelt! Jag valde att använda durummjöl och vetemjöl special i brödet, ger en god smak och konsistens. Jag toppade dem med manangryn, lite frön eller riven ost är också väldigt gott.

Sätt igång degen på fredag kväll vett´ja, och vips så är det nybakat till frukost på lördag!

Kalljästa frallor med durum och mannagryn

20 gram färsk jäst
5,5 dl kallt vatten
4 dl durumvetemjöl
7-8 dl vetemjöl special
1 msk olivolja
Lite salt

Mannagryn till topping

Gör såhär;

Smula jästen  och blanda med vattnet i en bunke så att den löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en smidig deg, den är lite kladdig men det är ingen fara. Täck med plastfolie och låt jäsa över natten i kylen, i ca 8-10 timmar.

Ta ut ur kylen och lägg degen på mjölat bakbord. Forma till valfri form, det blir ca 8 bullar av smeten. Sätt ugnen på 225 grader, toppa med lite mannagryn och grädda i ca 15 minuter. De behöver inte någon tid för att jäsa utan du kan sätta in dem så fort ugnen blivit varm. Låt svalna på galler.

d2

 

d3

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *