Frasig marängbotten till tårta


IMG_3465

Hej hej,

Nu tänkte jag att ni skulle få ett recept på marängbottnar som man kan använda sig av när det är dags att fixa ihop en tårta att bjuda på! En marängtårta går att variera i oändlighet och det är riktigt gott att känna marängfraset mot en len och fin fyllning.

På bilden ovan har jag använt receptet på marängbottnar, blandat hallonsaft från silade hallon tillsammans med vispad grädde och penslat på smält choklad på vissa bottnar. Jag har toppat med grädde och färsk bär, enkelt med så himla gott!

Det tar ju en liten stund för marängen att vara i ugnen men det är det väl värt att vänta på : )

Jag gjorde två ganska stora bottnar och så räckte smeten till att spritsa lite små maränger också.

Marängbottnar

6 st äggvitor
4 dl strösocker
1/2 tsk pressad citron

Gör såhär;

Sätt ugnen på 100 grader, jag har inte varmluft. Se till att du har en torr och ren bunke att vispa i, använd gärna en hushållsassistent om du har det. Separera äggen och häll ner vitorna i bunken. Vispa vitorna till ett skum, tillsätt citron och ca 1 dl av sockret och fortsätt vispa. Vispa hela tiden och tillsätt socker efterhand så att du får en blank och fast maräng.

Bred ut marängen i önskad form på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Marängen ska kännas lätt.

IMG_3464

Färdiga marängbottnar!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.