Påsktårta – fluffig tårtbotten, vit chokladfrosting, dumlefluff och hallonmousse! 1


IMG_6348

Hej,

Nu börjar påsken närma sig… Jag tycker egentligen att man inte brukar orkar så himla mycket fika efter ett helt påskbord med sill, köttbullar, lax och grejer men jag kunde såklart inte låta bli att knåpa ihop något litet… Den här tårtan gjorde jag som prov inför påsk för att jag skulle kunna tipsa er om den så spana in recepten nedan.

Självfallet behöver ju inte tårtan göras precis som jag gjort, välj fluff efter tyckte och smak och kanske vill du göra det som en gräddtårta istället för att använda vit chokladfrosting? Här får du lite tips och ideér så kanske du kan knåpa ihop din egen påsktårta.

Som dekoration fick jag hjälp av barnen att göra ett ”fågelbo”. Kvistarna är gjorda av nougat och så valde vi färggranna påskägg att fylla boet med. En liten kyckling här och där är också fint och om du vill kan du färga riven kokos med grön karamellfärg för att få gräskänsla.

Inlägget blir himla långt om alla recept ska ligga i detta inlägg så nedan får du lite bilder och länkar till de olika recepten på bloggen. : )

tårtbotten

Här hittar du ett toppenrecept på tårtbotten.

dumlefluff

Dumlefluff är gott att ha som fyllning!

hallonmousse

En annan sak som är gott att ha som lager i en tårta är hallonmousse.

frosting

Toppa tårtan med vit chokladfrosting!

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Påsktårta – fluffig tårtbotten, vit chokladfrosting, dumlefluff och hallonmousse!