Tjingeling,
Måndagen gjord, nu går veckan fort! Det har varit en superdag idag – vackert väder, glada barn, god mat och fin solnedgång!
Idag stod det lax på menyn här hemma och för att komma ifrån de kalla, creme fraiche-baserade såserna jag ofta rör ihop tänkte jag testa något nytt.
Den här vitlökskrämen kallas Toum och är en libanesisk kräm. Mängden vitlök kan man själv avgöra men eftersom att vi gillar hetta här så drar jag gärna på lite extra med just det! Det är en luftig och god kräm men frisk smak och len konsistens. Superlätt att göra också!
Krämen håller sig fint några dagar i kylen och mår bra av att stå någon timme i kyl innan servering. Rör gärna om lite innan det är dags att äta.
Libanesisk vitlökskräm
2 äggvitor
2,5 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor (efter tycke och smak)
1 tsk citronsaft
Lite salt
Gör såhär;
Finhacka eller pressa vitlöken. Blanda detta med citronsaft, salt och äggvitor i en bunke, vispa med elvisp till ett hårt, vitt skum. Tillsätt oljan droppvis och sedan i en fin stråle. Vispa hela tiden så att det inte skär sig. Smaka av, täck med plastfolie och ställ i kyl.