Jordgubbssoppa – sött och svalkande!


soppa1

Hej på er,

Sitter här och tittar ut på ett stilla regn som sakta faller från himla och i bakgrunden lyser en härligt, varm sol. Känns som att det skulle vara en kväll i juli, riktigt skönt!

Jag älskar den här perioden vi är i just nu, fruktdiskarna svämmar nästan över av bär, melon och annat gott! Jag brukar varje år åka och plocka jordgubbar på ”självplock” och frysa in en massa liter med bär så att man kan plocka fram under året och till dagens recept blev det en jordgubbspåse som fick åka fram.

Detta är en jordgubbssoppa. Ja, egentligen skulle det bli en kräm men potatismjölet tog slut så den kunde inte bli tjockare ; ) Så kan det vara! Barnen jublade dock över denna variant, söt men svalkande. Vill man ha soppan slät kan man enkelt plocka upp de hela bären. Vill du hellre göra kräm reder du bara det hela lite mer.

Servera gärna med grädde/mjölk och små mandelbiskvier. (recept kommer)

Jordgubbssoppa

1 liter jordgubbar
3 dl vatten
2 dl socker (mer eller mindre beroende på tycke och smak)
Potatismjöl och vatten

Gör såhär;

Dela jordgubbarna och blanda med vatten och socker. Låt koka upp och sjuda några minuter. Ta av kastrullen från värmen. Rör ut potatismjöl i kallt vatten och tillsätt sakta under omrörning i den heta krämen. Bestäm själv hur tjock du vill ha den. Låt svalna.

soppa2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *