Världens bästa tårtbotten!


botten3

Hej hej!

Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant : )

Meeeen, ibland blir det ju förstås undantag… Maken fyllde år för ett tag sedan och då var det faktiskt tårtdags. Recept på hela tårtan kommer om ett tag men jag tänkte att vi skulle börja med receptet på själva tårtbottnen.

De gånger jag faktiskt bakar tårtor använder jag mig av detta recept, väldigt god och enkel att göra. Den blir en hög och fin botten och du kan behöver justera din springform något på höjden. Smörj formens kanter med smör, klipp till bakplåtspapper och fäst längs sidan så att pappret står upp över kanten.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp – det ska bli riktigt fluffigt! Sikta ner de torra ingredienserna och vänd varsamt ihop allting.

Hög tårtbotten

5 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)

Gör såhär;

Ugnen sätter du på 175 grader, jag hade inte varmluft.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt tills det blir vitt och fluffigt. Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten. Vänd runt till en slät smet. Häll ner i smord och bröad form som mäter ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med sticka så att den är torr. Låt svalna och skär därefter i delar. Du kan med fördel baka tårtbottnen i god tid innan du ska göra själva tårtan.

 

botten1

 

botten2

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *