Hej,
Åhhh, imorgon är det Kladdkakans Dag – vilken uuuunderbar dag! Jag ÄLSKAR kladdkakor!
Det är som såhär alltså. Jag har testat många recept. Måååånga. Jag lovar. Men detta grundrecept nedan är det ABSOLUT bästa. Jag kommer fortsätta att dela mina kladdkaksrecept tills alla har provat detta 😉 Typ 🙂 Tagga mig gärna på Facebook @allagodating eller Instagram @allagodatingse om/när du provat!
Den är så ljuvligt kladdig och med massor med chokladsmak eftersom att man använder riktig, smält choklad. Sååå gott!
Efter receptet nedan kommer en bildkavalkad av läckra kladdkakor. Här hittar du alla mina kladdkakerecept!
Trevlig kladdkaksdag! 🙂
Kladdig kladdkaka (en springform)
200 gram mörk choklad
200 gram smör
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryt chokladen i mindre bitar och tärna smöret, och smält detta tillsammans över vattenbad. Var noga med att det inte kommer in vatten i blandningen. Låt blandningen svalna något.
Vispa ägg och socker förhand så att det blandas ordentligt. Vänd runt chokladblandningen i äggsmeten. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och rör runt till en jämn smet.
Smörj en springform med löstagbar kant och fäst ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, då blir kakan riktigt kladdig. Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna och låt den sedan stå i kylen i två timmar innan servering.
Saffranskladdkaka med vit choklad och varma hallon
Kladdkaka med nutella och mjölkchoklad
Vit chokladkladdkaka med rabarber
Jag skulle rekommendera dig att testa 1/2 tsk salt i grundreceptet, det höjer smaken på chokladen. En av mina kladdkakefavoriter är annars att baka med kokosmjöl (glutenfritt), helt eller delvis.
Recept: http://www.alltomkladdkaka.se/recept-glutenfri-kladdkaka.php