Kladdig brownie med after-eight-täcke


Go kväll!

Har det blivit mycket godsaker i helgerna som varit? För många blir det lite extra gott kring jul och nyår – vi festar, är lediga och har besök, klart att det speglar hur vi äter!

Jag tänkte att ni ska få recept på en riktig goding till kaka, en kladdig, ”chokladig” sak med läcker minttouch. Jag serverade den här kakan med lättvispad grädde och lite färska jordgubbar, det gick verkligen hem! En vuxenkaka kan man säga med smak av mörk choklad och minten.

Den är lättbakad, sånt gillar vi! 🙂

Du glömmer väl förresten inte att följa bloggen på Instagram? Där får du aaaaaall uppdatering du behöver! @allagodatingse , vi ses!

After-eight-brownie

250 gram mörk choklad
175 gram rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kakao
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl ljus sirap
3 hela ägg
After-eight-plattor

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper, min form var ca 20×20 cm.

Smält chokladen varsamt över vattenbad. Vispa socker och rumsvarmt socker pösigt. Vänd ner sirap, vaniljsocker, kakao i sockerblandningen. Vänd därefter ner äggen, ett i taget. Avsluta med att vända ner mjöl och den smälta, något avsvalnade chokladen. Vänd ihop till en slät smet.  Häll i formen och grädda i ca 16-17 minuter, kakan stelnar i kylen. Lägg under tiden kakan fortfarande är varm på after-eight-plattorna i önskat mönster. Låt svalna. Servera gärna kakan rumstempererad så att den är kladdig. Har du haft den i kylen kan du låta den stå framme en stund.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *