Kladdiga brownies med havssalt och dulche de leche


Tjingeling,

Så var det redan fredag igen, riktigt härligt!

Såhär dagen till ära tänkte jag att ni skulle få recept på en riktigt smaskig kaka, nämligen brownies toppade med dulche de leche (karamelliserad mjölk) och havssalt. Den här kakan är väldigt lätt att baka och galet god!

Kombinationen choklad, kolasås och salt är klockren! Styr gräddningstiden efter hur kladdiga du vill att kakorna ska bli, kanterna kommer bli mer gräddade än mitten.

Och du, föresten? Du följer väl bloggen på Instagram (@allagodatingse) och på Facebook (Alla goda ting)? Se till att göra det så att du inte missar några härligheter! 🙂

Trevlig fredag!

Brownies med dulche de leche

200 gram smält smör
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50 gram mörk choklad
1,5 dl vetemjöl
1,25 dl kakao
3 ägg

1 burk karamelliserad mjölk
Flingsalt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader, jag hade inte varmluft. Klä formen med bakplåtspapper. Min form är ca 20×25 cm.

Smält smöret. Hacka chokladen fint och rör ner i smöret tills det smälter samman. Häll över i en bunke och rör ner socker, kakao och vaniljsocker och blanda samman. Tillsätt äggen, ett i taget, och sikta därefter ner vetemjölet. Rör om och häll ner i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, ev 22-23 minuter om du vill ha den något fastare. Den sätter sig när den svalnat.

Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna. Klicka ur karamelliserad mjölk över kakan och rör runt såsen med en gaffel eller liknande för att få ett fint mönster. Strö över salt. Servera och njut!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.