Sega brownies med fudgetopping och gräddkola!


brow1

Go kväll!

Nu blir det recept på en riktigt godbit vill jag lova!

Kladdkakor är alltid poppis och det är jag övertygad om att den här kladdiga kompisen också kommer att bli! Detta är en brownie du gör i långpanna och den blir sådär härligt mjuk och lite seg. Toppingen är en fudgekräm som smakar massor av choklad! Jag har toppat hela härligheten med hårda gräddkolakarameller och lite flingsalt. Sååå gott!

Min form som jag använde var ca 22×25 cm. Klä den med bakplåtspapper så får du kakan lätt ur formen.

Lägg receptet i ”detta-ska-jag-prova-inom-en-snar-framtid”-högen! : )

Brownies med fudgetopping och kolakarameller

2 dl strösocker
125 gram smör
100 gram mörk choklad (eller ljus om du hellre vill ha det)
2 hela ägg
1 dl kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl

Fudgetopping

200 gram choklad (100 gram mörk/100 gram  ljus gör den lite mildare i smaken)
1 1/2 dl grädde
1 tsk smör

Hårda kolakarameller
Flingsalt

Gör såhär;

Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt 100 gram hackad choklad och låt smälta samman. Rör ner socker och vaniljsocker, låt allt blandas ordentligt. Tillsätt därefter äggen ett i taget och därefter kakao och mjöl. Rör till en len, klumpfri smet.

Häll över smeten i den bakplåtspappersklädda formen och bred ut. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, den ska inte kännas torr. Ugnen har du på 175 grader. Låt kakan svalna helt.

Fudgetoppingen gör du enkelt genom att koka upp grädden i en kastrull. Rör gärna om, det får inte brännas vid. Ta av från värmen och rör ner hackad choklad. När blandningen är helt slät rör du ner smöret. Ställ för att svalna. Fudgen ska dock inte stelna utan bred på den är kakan när det har lämplig konsistens. Hacka karamellerna och strö dessa samt flingsalt över fudgen. Ställ i kyl, skär i bitar och servera gärna med en klick grädde.

brow2

brow3

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.