LCHF-kladdkaka!


Hej på er!

Ni som följt bloggen ett tag vet att jag gjort en stor viktminskning och i perioder ätit LCHF-kost, vissa perioder mer strikt än andra. Det finns en LCHF-kategori här på bloggen och där trängs massor av goda recept. Även om man äter LCHF kan det ibland vara gott med en liten efterrätt, om det är kalas eller om det är något annat man firar.

Här ska du få recept på en riktigt härlig kladdkaka i LCHF-stuk. Den är verkligen superenkel att göra och innehåller få ingredienser. Om kakan är rumstempererad är den riktigt kladdig (som på bilder) men om du låter den stå i kylen några timmar så blir det mer som en chokladtryffelkaka, mastig och jättegod. En klick grädde och eventuellt några bär till är riktigt bra! En riktigt favorit och du kommer knappt kunna gissa att den är gjord utan vanligt socker och mjöl.

Jag använde choklad med 70% kakaohalt, prova dig fram med den choklad du tycker bäst om.

Jag vill nästan lova att detta blir en favorit!

LCHF-kladdkaka

200 gram smör
200 gram mörk choklad med valfri kakaohalt
2 krm vaniljpulver
0,5 dl valfri sötning, ex ICA sötströ
4 hela ägg

Gör såhär;

Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, låt svalna något. Vispa ägg med sötströ och vaniljpulver så att det blir riktigt fluffigt. Tillsätt chokladblandningen och vispa en liten stund till. Häll i en smord springform och grädda mitt i ugnen (200 grader) i ca 7-8 minuter. Låt svalna och servera rumstempererad eller låt den stå i kylen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.