Söta sockerbullar!


KAAAAAAAAAAOOOOOOOOOSSSSS!

Ja hörni, hej på er – det var riktigt länge sen nu!

Jag har ju inte hunnit ta tag i bloggen sedan januari, katastrof! Det har verkligen varit så mycket annat så jag har knappt hunnit i vara i köket. Det är ändring nu – jag har massor av gott på gång!

Idag blir det söta sockerbullar som jag tänkte att ni skulle få recept på! Ni vet såna mjuka, vaniljfyllda bullar med massor av strösocker på – man kan nästan inte låta bli att slicka sig kring munnen när man äter dem! De är förvisso lite pilliga att göra men väl värt väntan!

Det var så länge sen ni fick något recept nu så vi kör på direkt! 🙂

Vaniljfyllda bullar (ca 20-25 st)

50 gram jäst (jag använde den röda varianten)
150 gram smör
5 dl mjölk
2 dl strösocker
2 krm salt
1 ägg
14-15 dl vetemjöl
3 dl mjölk
7,5 msk torrvara – marsansås

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke och smält smöret på låg värme, tillsätt sedan mjölken – låt det bli ca 37 grader.

Rör ner lite av degvätskan i jästen så att den löser sig och tillsätt sedan resten. Rör ner socker, ägg, salt och rör om. Arbeta ner mjölet lite i taget (gärna med maskin), låt maskinen arbeta 5-10 minuter. Tillsätt mer mjöl om det behövs till du får en fin deg. Låt den jäsa under duk i 40 minuter. Blanda ihop vaniljkrämen, följ instruktionen på paketet eller vispa ihop den kalla mjölken med torrvaran. Låt stå i kylen en kort stund.

Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 2 bitar och kavla ut varje bit till en rektangel. Dela sedan den biten i ca 10-12 kvadrater. Lägg en klick vaniljkräm i på varje, nyp ihop och lägg med bottnen nedåt på bakplåtspappersklädd plåt, runda gärna till dem något. Jäs under duk i ca 30 minuter. Sätt nu ugnen på 200 grader, jag använde varmluft.

Grädda dem mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Innan servering, när bullarna svalnat, penslar du dem med smält smör och doppar i strösocker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *