Päronmarmelad med vanilj och mandel


Hej hej!

Snaaaart är det dags för fruktträden att fyllas med äpplen och päron, som jag längtar efter det! Visst är det är väl ändå något speciellt med den årstiden?

Jag har ju som vanligt inte lyckas hålla mig utan redan tjuvstartat med recept på både äpplen och päron… Päronmarmelad, vad sägs om det? Har du inte smakat innan så är det dags att du gör det, jättegott! Jag har smaksatt min marmelad med vanilj och mandel men om du inte tycker/är allergisk mot nötter går det fint att utesluta det.

Med färdigt syltsocker kokar du sylt och marmelad på ett kick, superlätt och gott! Det var väldigt länge sedan jag köpte färdig sylt i affären… Man blir liksom biten när man väl börjat! 😉

Päronmarmelad med mandel

3 dl tärnat päron
3 dl syltsocker
2 tsk vaniljsocker
1 kanelstång
1/2 påse hackad mandel (finns färdigt, annars hackar du önskad mängd hela nötter)

Gör såhär;

Skala päronet och skär bort kärnhuset. Tärna frukten i mindre bitar och blanda med syltsocker, vaniljsocker och kanelstång i en kastrull. Värm upp på medelvärme och rör så att frukten vätskar sig och sockret börjar smälta. Koka därefter på hög värme i ca 5 minuter, rör om då och då så att ingen bränns fast i bottnen. Ta av från plattan och lyft ur kanelstången. Rör ner mandeln och häll upp på rengjord burk. Sätt på locket direkt och låt svalna.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *