Kanelbullens dag – LCHF-kanelbullar!


Hej på er,

Idag är det Kanelbullens dag och även om man äter enligt LCHF kanske man vill unna sig en liten kanelbulle denna dag. Här får du ett enkelt recept på snabbakade och goda bullar. Njut av en bulle till en kopp kaffe eller te!

Bullarna är saftiga och med god kanel- och kardemummatouch. Smeten är ganska kladdig, det är i sin ordning, så det krävs lite tålamod och ”pill” för att få ut smeten, och få den rullad. Men ge det en chans, det blir bra bullar!

När man bakar enligt LCHF kan det skilja en del mellan produkter och märken. Det mandelmjöl jag använder kommer från Sellton och kokosnötsmjölet kommer från Aman Prana. Det kan vara att ditt mjöl suger upp vätska på annat sätt om du har ett annat märke, men prova dig fram! Den som lever får se! : )

Lycka till med bakandet!

 

LCHF-kanelbullar (ca 10-12 st)

5 msk sötning (jag hade ICA´s stevia strö)
4 hela ägg
1 dl mjölk (fetast möjliga)
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 krm vaniljpulver
1 tsk kardemumma
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Fyllning

100 gram riktigt mjukt smör
2 msk kanel
1 krm vaniljpulver
1,5 msk sötning

Hackade nötter till topping

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde inte varmluft.

Vispa ägg och sötning riktigt luftigt och poröst med hjälp av elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken och rör om. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.

Olja in två bakplåtspapper och lägg smeten på det ena. Lägg över det andra med oljade sidan neråt och kavla/pressa ut till en jämn rektangel. Gör inte degen för tunn, då går den lätt  sönder. Dra av det översta pappret och låt smeten vila i ca 5 minuter.

Blanda ihop fyllningen. Jag körde mitt smör i micron några sekunder, om det är för hårt kommer det att ta sönder den ganska känsliga degen. Bred försiktigt ut och rulla sedan ihop. Det kan vara trixigt att forma den till en rulle men hjälp till med fingrar och eventuellt en kniv.

Skär degen i ca 3 cm stora bitar och platta till dem något. Lägg över i bullformar och strö över hackade nötter. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *