Tjingeling!
Idag blir det småkakor på menyn! Eller ja, små och små – dessa godingar är rätt stora men farligt goda.
Det är en liknande deg som man använder till bland annat kolasnittar, ni vet en söt smörig deg men nästan lite knäckig touch.
Den här gången har jag lagt degen i muffinsformar och fyllt dem med karamelliserad mjölk/kola och toppat med nutella. Vill du toppa med smält choklad istället går det jättebra, eller kanske vill du fylla med dem jordnötssmör eller något annat smaskigt?
Kola- och nutellagrottor
200 gram smör
1 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Karamelliserad mjölk
Nutella
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader, jag använde inte varmluft.
Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Nyp ihop samtliga ingredienser till en fast deg. Rulla till 12 bollar och lägg i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Ta ut ur ugnen och använd ett runt föremål för att göra en grop i varje kaka. Låt svalna, fyll med det du önskar och servera. Förvara i kyl.