Vallmobullar


Hallå hallå,

Lill-lördag idag, dagarna bara flyger fram tycker jag. Hoppas att du haft en härlig dag!

Idag tänkte jag att jag skulle dra till med ett recept som kan komma väl till pass nu in för helgen, nämligen ett recept på frukostbullar. Lätta att göra och alldeles underbara att servera med gott pålägg till helgens frukostar.

Vallmobullar

1 paket jäst (50 gram)
5 dl vatten, 37 grader
2 msk rapsolja
1 tsk salt
Vetemjöl
Vallmofrön
Vatten eller ägg till pensling

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke och lös upp i fingervarmt vatten, 37 grader. Tillsätt salt och olja och rör om. Arbeta in mjölet efter hand, jag mätte inte den här gången utan arbetade in mjölet tills degen släppte från bunkens kanter. Ta hellre något för lite än för mycket. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och forma till bullar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Pensla med vatten eller uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i 225 graders värme i ca 10 minuter beroende på storlek. Njut!

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.