Bröd i långpanna


Hej på er,

Hoppas att ni haft en härlig dag i vårsolen!

Idag blir det brödrecept på bloggen. När jag har tid över, dvs inte särskilt ofta, tycker jag att det är gott att servera nybakat bröd till middagen. Barnen älskar hembakt bröd och det doftar underbart i hela huset.

Det här brödet bakas i långpanna och är i princip så enkelt det kan bli. Det är lätt att variera med ex andra mjölsorter eller att tillsätta frön, och det bakas i princip under tiden som du fixar middagen.

Bröd i långpanna

2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
50 gram jäst
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
10,5-11 dl vetemjöl

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och lös upp jästen med vätskan.

Tillsätt salt och sirap och rör om. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Tryck ut degen och låt jäsa övertäckt i 30 minuter till. Skär i rutor och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter i 200 graders värme, varmluft.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *