Snabba frukostbullar!


Hej på er,

Vilken underbart härlig söndag det är! Solen skiner och det är varmt och skönt, ljuvligt!

Såhär på helgen kan det ju vara mysigt att lyxa till det lite till frukosten så därför tänkte jag att ni skulle få ett recept på frukostbullar. Kanske något att njuta av nu vid extra lediga dagar eller kanske till helgen?

Bullarna gör du snabbt och enkelt. De innehåller jäst men det är minimalt med jästid. Bullarna ska sättas in i kall ugn och de jäser under tiden som ugnen värms upp. Toppa gärna med riven ost eller lite goda frön. Vill du byta ut delar av vetemjölet mot grövre mjöl går det bra.

Snabba frukostbullar (ca 10 st)

50 gram jäst
4 dl kallt vatten
3 tsk sirap
0,5 tsk salt
3 msk olja
10 dl vetemjöl, gärna special

Gör såhär;

Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till ca 37 grader och häll över jästen så att den löser sig. Tillsätt övriga ingredienser – arbeta in mjölet efterhand till en smidig deg. Ta upp på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Rulla till bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Toppa ev med riven ost eller frön.

Sätt in i kall ugn och sätt därefter ugnen på 200 grader. Grädda i 15-20 minuter.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *