Rostad färskpotatis med ramslök


Hej på er i sommarvärme!

Här i Skåne är det riktigt varmt och skönt, och grillen kommer gå på högvarv framöver!

Idag tänkte jag att vi skulle få recept på ett gott tillbehör att servera till kött, fisk eller fågel – världens enklaste är det också! Bara en sån sak! Enkelt och gott är min sommarmelodi.

Nu har det börjat komma lite färskpotatisar till affären (snart blir det billigt, billigt) och då slog jag till. Färskpotatis är ju bara så gott, gärna bara kokad med lite skal på. Kanske en klick smör till 😉

Idag ska vi inte koka potatisen, utan bara tvätta den och sen slänga in den i ugnen. Den här rostade potatisen sköter sig själv i ugnen medan du grillar resten av middagen, kanske hinner du duka under tiden också.

Jag använde torkad ramslök som smaksättning till min potatis men det är gott med vilken krydda som helst. Ta din favorit.

Receptet är lätt att dubblera, ta så mycket du önskar av kryddor och liknande. Allt efter tycke och smak.

Rostad färskpotatis

800 gram färskpotatis, jag hade skalet kvar på min
1 dl rapsolja
50 gram smör i tärningar
Havssalt
Valfri ört

Gör såhär;

Blanda tvättad potatis, olja, smör, salt och kryddor. Lägg i ugnsfast form och ugnsbaka i ca 1 timme i 200 graders värme tills dess att potatisen är genommjuk. Vänd om då och då. Mums!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.