Grillad majskolv med citronsmör och salt


Tjingeling!

Måndag igen – kanske semesterdags snart? Vore väl härligt! Jag tänkte att ni skulle få ett litet gott tips till grillen, här hemma kommer det tillagas många måltider ute i sommar.

Ungarna här hemma älskar majskolvar och brukar äta i massor, oavsett om jag tillagar dem inne eller ute på grillen. Ibland på sommaren åker vi och plockar majs själva om möjlighet finns men det går ju lika bra, och är nästan smidigare, med de färdigkokta varianterna i butiken.

Att lägga kolvarna är grillen är ju supergott och idag tänkte jag att ni skulle få ett supersnabbt litet recept på ett citronsmör som är jättegott att toppa majsen med. Lite salt på toppen är nästan ett måste!

Det här receptet är ett sådant där du anpassar helt efter tycke och smak, lägger till eller tar bort saker. Kanske vill du ha kraftigare citronsmak? Kanske nästan ingen alls? Upp till dig. Jag använder mig av osaltat smör och tillsätter ingenting i min blandning eftersom att jag toppar med salt, men det är helt valfritt vad man önskar.

Citronsmör

100 gram mjukt smör
Skal från en halv citron
Lite peppar
En halv finriven vitlöksklyfta
Ev lite örter efter tycke och smak

Gör såhär:

Blanda allt och smaka av. Bred på smöret på majskolven, njut! Det går bra att frysa eventuellt smör som blir över.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.