Rabarbermarmelad med kanel och vanilj


Hej på er,

Nu när helgen äntligen är här igen kan det vara härlig med god riktigt lång, god frukost och till en lyxig frukost passar det väl utmärkt med en god marmelad till frukostfrallorna?

Idag är det ju marmeladrecept ni ska få av mig och just den här marmeladen är gjord på rabarber och smaksatt med kanel och vanilj. Jag gör min marmelad (och sylt för den delen) med färdig syltsocker och tycker att det är supersmidigt!

Rabarbermarmelad med kanel och vanilj

500 gram rabarber
500 gram syltsocker
0,5 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
1 kanelstång

Gör såhär:

Dela rabarbern i mindre bitar och koka tillsammans med vattnet i ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser och koka i ca 5 minuter, rör om då och då. Häll upp på rengjord burk, stäng locket och låt svalna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.